Kategoriler: Omurga Sağlığı

Yüz, Çene ve Göz bölgesindeki şiddetli ağrı Trigeminal Nevralji olabilir mi?

Nevralji vücudun herhangi bir sinirinde birçok hastalığa bağlı ortaya çıkabilen, yanma, çakma, biber dökmüş gibi acıma ile kendini gösteren bir rahatsızlıktır. Normalde rahatsızlık oluşturmayacak dokunma, rüzgar, su teması gibi durumlarda ilgili bölgede şiddetli acıma ile kendini gösterir.

Trigeminal nevralji tam olarak nedir ?

Çene, dudak, burun ve gözün siniri olan trigeminal sinirin nevraljisine trigeminal nevralji denir. Tanısı diş hastalıkları gibi rahatsızlıklarla sıkça karıştırıldığı için hasta uzun süre derdine derman bulamaz, boş yere dişleri çekilir, acılar içinde kalır. Aşağıdaki sorulara yanıtınız evet ise trigeminal nevralji hastası olabilirsiniz. Bu konuda deneyimli bir uzmana başvurmanız bir an önce tanı ve tedavinize başlanmasına yardımcı olacaktır.

Aşağıdaki sorulara vereceğiniz cevaplar rahatsızlığınızı tespit etmede önemli rol oynayabilir.

  1. Çene, burun veya göz bölgesinde çakma, zonklama gibi ani gelen, birkaç dakika sürüp azalan ve tekrar başlayan bir ağrınız var mı?
  2. Bu ağrı yüz-diş yıkama, rüzgar teması, tıraş olma, yemek yeme gibi normalde ağrı yaratmayacak bir sebeple mi tetikleniyor?
  3. Ağrı ataklar halinde mi geliyor?
  4. Ağrı kesiciye yanıt alamıyor musunuz?
  5. Kullandığınız ilaçlar önceleri faydalı olup sonra ağrıyı dindirmez mi oldu?

50 yaş üzerinde ve kadınlarda daha sık görülür;ancak daha genç yaşta ve erkeklerde görülme olasılığı da az değildir. Genellikle tek taraflıdır ve daha çok çene bölgesinde ortaya çıkar. Nadiren burun, kulak veya göz bölgesini de tutabilir. Istırap verici bu ağrının tanısı ve tedavisi ancak bu konuda deneyimli hekimler tarafından mümkün olur.

Sonuç olarak gerekli tetkik ve muayenesinden sonra tanısı konulabilen bu hastalığın tedavisi öncelikle hastalığa özgün ilaçların kullanılması ile olur. İlaca yanıt vermeyen durumlarda girişimsel tedavi yöntemleri ile ağrı ortadan kaldırılır.

Yorumları görüntüle

  • Annem 15 mart 2019 yılında trigeminal nevraljiden mvd ameliyatı oldu ama ağrıları ilaç kullanmasına rağmen devam ediyor. Ağrıları çakma veya bıçak saplanması gibi değilde normal ağrılar gibi devam ediyor, ne yapabliliriz.

    • Daha önce açık cerrahi uygulanmasına karşın ağrıları devam eden hastalarımızda uygulamalarımız başarılı. Ancak yapılan cerrahiyi değerlendirmek için mutlaka yeni mr'ı görmemiz gerekiyor. 05462856646 numaralı telefondan iletişime geçerek Mr'ı gönderebilirsiniz. Geçmiş olsun.

  • Hocam merhabalar, 27yasimdayim yaklasik 1hafta once bir anda ceneme ve gozlerime agri girdi, cenemde iki tarafli asiri agri ve baski mevcut, sakaklarim ve gozlerim de agriyor, agri ve baskinin yogunlastigi yer degisiyor, mesela dun gozlerimin üstünden iceri dogru dayanilmaz bir agri vardi cenemde az vardi, bugun de cenemde yine dayanilmaz bir agri var gozlerimin ustunde de yine agri var, 2 gun once diş diye dis hekimine gittim su anda islem de yapamadiklari icin sadece film cekip bir sey olmadigini fakat yirmiliklerden olabileceğini dusundugunu soyleyip antibiyotik ve agri kesici verdi fakat agri kesici agrilarimi hic azaltmadi, burada da okudum fakat bu agri baski ve yanma tarzinda başlıyor ve hic gecmiyor, internetten arastirirken buraya rastladim ve yazmak istedim, yönlendirip bilgi verirseniz cok memnun olurum en azindan agrilarin sebebi nedir ve nasıl gecer konusunda bir bilgi sahibi olabilirsem..

    • Tarifiniz nevralji ile uyumlu değil. Kapsamlı muayeneniz gerekli olur. Bu şekildeki bir şikayette diş sorununun diş hekimi tarafından ayırtbedilmesi daha doğru olur. Geçmiş olsun.

      • Hocam 4 ay önce kulağımda bir ağrıyla başladı gece uykudan uyandırmaya başladı ve sol tarafım yüzüm çenem kulak arkadamdan ağrılar şiddetli bir şekilde başladı aljolojiye gittim igne yaptılar lakin faydası olmadı şimdi iki tarafta çenemde çok şiddetli ağrılarım var gidiyorum iğne yapıp gönderiyor hiç ama hiç fayda etmiyor agri kesiciler ignelerde kesmiyor ne yapmaliyim

        • Öncelikle çene cerrahisinde tetkik ve muayenenizi öneririm. Sonuç bulamaz iseniz görüşelim. Geçmiş plsun

  • İsmail hoca ve ekibi çok ilgili ve sevecenler. Trigeminal nevralji rahatsızlığım için daha önce 3 ayrı doktora tedavi oldum fakat İsmail hoca yaşama kalitemi yüzde 20 seviyesinden yüzde 80 seviyesine çıkardı. Daha önce de olduğum radyo frekansı işlevsel şekilde tekrar İsmail hocaya yaptırdım ve çok hızlı şekilde etkilerini görmeye başladı. Sonucu takip etmeleri ve düzenli olarak durum ile ilgili benden bilgi almaları, hastalarını takip etmeleri fazlasıyla güzel.

  • Merhaba hocam. Size bir konuda danışmak istiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim. 21 yaşındayım. 1 yıl önce hodgkin lenfoma hastalığı geçirdim, 4 kür abvd kemoterapisi aldım. Yaklaşık olarak 2-2.5 aydır,tek taraflı, sağ kulak ağrısı çekiyorum. Son 1 aydır da sağ kulağımın üzerine yatamıyorum. Çene kemiğimde erime vardı o olabilir dediler ancak çene mr'da çekindim sebebi o değilmiş. Sağ tarafta başımın arkasında bıçak saplanır gibi ani şiddetli ağrılar oluyor, ani baş dönmeleri yaşıyorum. Sağ kulağım sanki bir yere çivilenmiş gibi hissediyorum. Aynı zamanda ağrı göz ve baş çevreme de vuruyor. Dün kontrastsız beyin mr ve mrg venografi çekindim. Sebebi trigeminal nevralji olabilir mi? Bu ise ilaç tedavisi ile tedavi edilebilir mi? Hangi tedavi şeklini önerirsiniz? Geri dönüş sağlarsanız çok mutlu olurum. Teşekkür ederim.

    • Şikayetleriniz trigeminal nevralji ile uygumlu değil. Oksipital veya auricılar nevralji tarifliyorsunuz. Tetkikleriniz ile nöroloji bölümüne başvurmanızı öneririm öncelikle. İlaç tedavisi başlanacaktır. Rahatlama olmaz ise sizi görmem uygun olur. Geçmiş olsun

  • Merhaba hocam 19 yaşındayım bir haftaya yakın diş ağrısı çekiyorum ama hafif hafif sonrasında bu şiddetli olmaya başladı içtiğim ilaçlar bir işe yaramıyor önce kullandığımds yarıyordu şuan asla ağrımı kesmiyor. Diş doktorlarına gidiyorum dişim lmde bir şey olmadığı söyleniyor bu ağrı sadece sol tarafımda kulak bölgesi burun kenarı göz ve şakağımda var. Ağrı bir kaç dakika çok şiddetli oluyor kafamı duvara vurasim geliyor sonra azalıyor ama asla bitmiyor gece uyutmuyor hocam lütfen ilgilenin yaşım daha küçük ve kaldıramıyorum bunu

    • Öncelikle nöroloji bölümüne başvurmanızı ve beyin MR çektirmenizi öneririm. MR sonucunuza göre tekrar haberleşelim. Geçmiş olsun

  • Hocam merhaba daha önce de yazmıştım size. Başımın arkasında bıçak saplanır gibi ani şiddetli batmalar oluyor, oksipital nevralji olabilir demiştiniz öyle de oldu. 2 kez oksipital sinir bloğu yapıldı, te***ol kullanıyorum fakat sınava hazırlanıyorum ve bu hap beni çok sersemletiyor sürekli uyutuyor. Yarım doz kullandığım için çok etkili olamıyor. Doktor da bu nedenle hap dozunu artıramıyor Çarşamba günü radyo frekans yöntemi yapılacak. Bu nasıl bir yöntem yine enseden mi yapılıyor? Narkoz veriliyor mu? Tavsiye eder misiniz?

    • Ehil bir elde RF tedavisinin başarısı yüksek. Enseden veya boyun bölgesinden yapılabilir. Şimdiden geçmiş olsun

  • Hocam oksipital nevralji rf tedavisi sonrası teg**ol hap kullanılmaya devam edilmeli midir?

  • Merhaba hocam oksipital nevralji gon blokajı ve radyofrekans aynı yöntem mi? Haangisi daha faydalı?

  • Merhabalar hocam ben 9 gün önce yüzümün sol tarafından RF Uygulaması geçirdim ama ağzımı açtığımda su içerken konuşurken ağrılarım şiddetli devam ediyor kelime veya sohbet etmekte güçlük çekiyorum. İlaçların etkisini göremiyorum bize de yardımcı olur musunuz ne yapmamız lazım nasıl bir yol izlememiz lazım.
    Kullandığım ilaçlar :
    Duxet 60mg
    Te***ol Cr 400mg

    • Rf sonrası bu şikayetleriniz beklenen bir durum değil. Şikayetlerinizin hızla azalması gerekirdi. 05462856646 numaralı telefonumuzdan detaylı bilgi verelim. Geçmiş olsun

  • Hocam 15 nisandan beri yüzümün elmacık kemikleri bölgesinde(iki tarflı) yanma sızlama kızarma var. Herhangi mbir temas tetiklemiyor nevralji olabilir mi?? Bende preferik polinörapati var ondan olur mu?? Size gelecem okullar tatil olunca. Yardım ederseniz çok mutlu olurum bu sürede ne yapmalıyım?? Size gelen velileirm var onlar tavsiye etti

    • Nadiren nevralji tarifiniz gibi ağrı yapabilir. İlaçlı beyin MRI çektirmenizi öneririm. Sonucu ile göreyim. Geçmiş olsun

Son yazılar

  • Omurga Sağlığı

Ameliyatsız Ağrı Tedavisi

Ağrı tedavisi öncelikle ağrının nedeninin saptanması ile başlar. İlk hedef ağrının nedeninin tedavisidir. Örneğin bel…

2 ay önce
  • Omurga Sağlığı

Bel Fıtığı Evreleri

Bel fıtığı nedir? Kemik yapıdaki omurların birbirine temasını engelleyen diskler jelatinöz kıvamdadır ve araba amortisörü…

2 yıl önce
  • Omurga Sağlığı

Bel ve kalça ağrınızın sebebi sakroiliak ağrı olabilir mi?

Orta yaş üzerinde bel ve kalça ağrısının en sık nedenlerinden biri olan sakroiliak eklem ağrısı…

3 yıl önce
  • Omurga Sağlığı

Ağrı tedavisinde merak edilenler

Ağrı tedavisi genel anlamda iki türlü amaca hizmet  eder. Birincisi adından da anlaşılacağı üzere ağrının…

4 yıl önce
  • Omurga Sağlığı

Bel, sırt ve boyun sağlığı için en iyi egzersiz nasıl yapılır?

Omurgamız boyun bölgesinden kuyruk sokumuna kadar düz bir sopa gibi değildir. Boyun, sırt ve bel…

4 yıl önce
  • Omurga Sağlığı

Covid 19 dönemi tedbirlerimiz

Covid-19 pandemisinde hastalarımızın ve sağlık çalışanlarının güvenliğini önemsiyoruz; Pandemi süresince tüm dünyada izolasyon tedbirleri alınması…

4 yıl önce